Leo Smidhammar – nominerad, plats 27

Det behövs fler företagare i riksdagen, därför kandiderar jag. Jag är civilingenjör och företagare sedan många år och har kunskap och erfarenhet om vad som behövs för ett bättre företagsklimat. Jag verkar för en politik som främjar företagsamhet och entreprenörskap Jag värnar individens frihet, ansvar och chans till ett gott liv.

För ett bättre företagsklimat

Företagsamhet lägger grunden för vår välfärd. Vi ska förenkla företagandet genom att minska regelkrånglet. Skapa bättre och enklare förutsättningar för att starta enskild näringsverksamhet och göra det enklare att få mikrolån för de som vill starta en verksamhet. I riksdagen vill jag arbeta för ett bättre företagsklimat där en viktig fråga är att minska regelkrånglet.

För en bättre utbildning

Vi ska vara i världsklass. Vi ska inte ha en skola för alla utan skolor för alla, som inkluderar den mångfald av behov som finns. För vår konkurrenskraft beror på näringslivets förmåga att rekrytera, utveckla och behålla kompetens. Skolan behöver fokusera mer på företagens behov, därför vill jag att utbildning i företagande ska vara obligatoriskt under skoltiden, till exempel genom UF-företag (Ung Företagsamhet).

För en bättre äldreomsorg

Äldreomsorgen behöver mer resurser. Enligt Sveriges kommuner och regioner behöver resurserna öka från 130 till 200 miljarder de närmaste 10 åren bara för att bibehålla personaltätheten. Jag vill att resurserna till äldreomsorgen ökar väsentligt så att de äldre får vård med kvalitet.

Snabbfakta

Ålder: 64 år.

Uppdrag idag: Vice ordförande i tekniska nämnden. Ersättare i kommunfullmäktige. Ledamot i fullmäktigegruppens styrelse. Ledamot i Moderata företagarrådets styrelse.

Yrke: Civilingenjör och småföretagare, lärare i matematik på KTH och driver eget företag sedan 20 år.

Utbildning: Civilingenjör från KTH, Master of Engineering från Dartmouth College i USA, Master of Business Administration från Uppsala universitet.

På fritiden: Jag har två utflugna barn och har två barnbarn. Jag och min fru Birgitta bor i Djursholm. Jag tycker om att fotografera.

Följ Leo på Sociala Medier

Facebook: Klicka här

Twitter: Klicka här

Hemsida: Klicka här

Mail:  Klicka här