Olle Reichenbergs fredagsbrev den 16 mars

Invigning av Besqabs nya huvudkontor

I måndags invigdes byggföretaget Besqabs nya huvudkontor, beläget i det nybyggda åttavåningshuset på södra torget i Mörby centrum. Jag var inbjuden gäst och det var onekligen med viss spänning jag infann mig för att få se det nya huset inifrån. Jag vet att vi är många som tycker det nya huset är snyggt utifrån arkitektoniskt sett, och jag kan berätta att det är lika fint på insidan. Besqab har de tre översta våningarna i huset, och trots att huset “bara” är 8 våningar är det mycket fin utsikt i och med att omgivningen sluttar neråt både söderut och norrut. Det är fina materialval i huset och stora fönster, vilket ger ljusa och trevliga kontor.

Jag fick nöjet att säga några ord från en för tillfället monterad liten scen, och jag hälsade förstås Besqab varmt välkomna till Danderyd, och berättade om några av våra pågående bygg- och utvecklingsprojekt. Besqabs VD Anette Frumerie agerade konferencier, och efter mig talade bland andra Swedbanks chefekonom Anna Breman om det ekonomiska läget och den förväntade utvecklingen. Det är kul att nya Mörby centrum lyckats attrahera ett framgångsrikt byggföretag att flytta sitt huvudkontor till Danderyd, och givetvis en extra krydda att de flyttar från Täby! 🙂 

Årsmöte i Enebybergs gårds förening

Måndag kväll höll hembygdsföreningen i Enebyberg, Enebybergs gårds förening, årsmöte. Detta gick givetvis av stapeln i Enebybergs gård. Jag var inbjuden årsmötestalare, tillsammans med David Grind i hans egenskap av VD i Djursholms AB samt konsulten Peo Karlsson. Vi berättade om den kommande renoveringen av Enebybergs gård, med planerad byggstart efter sommaren. Informationen mottogs mycket positivt, och det är ingen tvekan om att upprustningen är efterlängtad. Ca 60 personer hade infunnit sig, bland andra Eva och Krister Olinder och Lena Cronvall Morén, som är några av våra moderata företrädare i Enebyberg.

Under mina år som kommunstyrelseordförande har jag fått många inbjudningar till års- och föreningsmöten, och såvitt jag minns har jag endast tackat nej en enda gång på grund av en utlandsresa. För mig är det viktigt att prioritera dessa möten, som ett led i att hämta in synpunkter för danderydsborna. Det är ett sätt för mig att få återkoppling på hur vi sköter kommunen och jag får ofta bra synpunkter och frågor om sådant som kan göras bättre.

Den som vill veta mer om Enebybergs gårds förening kan besöka deras väl strukturerade webbsida –  http://www.enebyberg.com/wordpress/

Lördagskampanjen imorgon

I morgon är det den moderata gruppen i kultur- och fritidsnämnden, under Johanna Hornbergers ledning, som ansvarar för lördagskampanjen kl 12.00-13.30. Själv ska jag tjänstgöra på Lions loppis i Mörby centrum, vilket jag brukar göra en lördag per termin.

Nästa vecka går vi in i stilla veckan och därmed är det långfredag om en vecka. Nästa Fredagsbrev skickas därför först den 6 april.

 

Trevlig helg och d:o påsk!