Olle Reichenbergs fredagsbrev den 13 april

Trevligt samtal hos Naturskyddsföreningen

I tisdags arrangerade Naturskyddsföreningen i Danderyd ett samtal om natur- och miljöfrågor i Kevinge äldreboende. Representanter för alla politiska partier i Danderyds kommunfullmäktige hade inbjudits, och jag representerade Moderaterna. Ett 30-tal personer hade infunnit sig, varav merparten var politiker eller personer med kopplingar till de politiska partierna. Dock ska man veta att föreningen har hela 1 200 medlemmar i Danderyd, så det är en förening av betydelse. Med mig till mötet hade jag förstås den glada nyheten om att Danderyds kommun köper Sveaskogs fastighet i Rinkebyskogen, och den nyheten hade verkligen inte gått obemärkt förbi. Naturskyddsföreningens representanter visade sig vara genuint lyckliga över beskedet.

Själva politikerdiskussionen utvecklade sig till ett trevligt samtal mellan oss i panelen och publiken. Vi var ganska överens i de flesta frågor, och det blev egentligen aldrig någon debatt. Miljöpartiet har den senaste tiden drivit dagvattenfrågorna på ett mycket aggressivt sätt och deras representant Carolin Robson försökte göra det även vid detta tillfälle, men det föll platt till marken. Hennes förslag om att restaurera Dalkarlskärret möttes nämligen av skepsis från Naturskyddsföreningen, eftersom det finns risk för att man då skulle frigöra och sprida föroreningar som idag är bundna i marken. Vidare pratade vi en hel del om Danderyds utmaningar i att vara en genomfartskommun för de växande kommunerna norrut, med ökande trafik på E18 som följd. Jag fick en hel del uppskattning för att jag lyfte vikten av att utveckla de platser som utpekats som “regionala kärnor”. På det sättet skulle resandeströmmen in mot stan kunna minska, då fler istället arbetspendlar norrut. För oss i Danderyd är det alltså välkommet att den regionala kärnan Täby-Arninge nu utvecklas alltmer med fler arbetsplatser. Sammanfattningsvis var det en både trevlig och intressant kväll, där jag upplevde att våra moderata idéer togs emot väl.

Nu startar Moderaternas vårkampanj!

Nu till helgen startar Moderaternas vårkampanj! Och det passar bra nu när det vackra vårvädret och lite högre temperaturer är på ingång! Kampanjen pågår fram till början på maj. Vi kommer under dessa veckor att vara ute och knacka dörr och samtala med danderydsborna. Vi kommer också att ha några morgonutdelningar och så har vi förstås lördagskampanjerna. Och vi finns förstås på webben och i sociala medier. Alla Fredagsbrevets fb-anslutna läsare uppmanas att följa oss via vår facebook-sida, facebook.com/moderaternaidanderyd/

Vill du också göra en insats i vårkampanjen? Hör i så fall av dig till Carina Erlandsson, carina.erlandsson@danderyd.se

Tack, Marie-Louise!

När veckans Fredagsbrev skrives har jag just druckit kaffe och ätit tårta här på Slottet. Jag har varit med och avtackat Danderyds kommuns huvudregistrator Marie-Louise Holmqvist. Marie-Louise har arbetat här i hela 19 år, och slutar nu för att flytta till Falun. Jag tror att de allra flesta förtroendevalda någon gång har haft kontakt med Marie-Louise. Jag själv är mycket tacksam för all hjälp jag har fått av henne under alla år jag verkat som politiker här. Marie-Louise är snabb, proffsig, glad och tillmötesgående och givetvis oerhört kunnig efter 19 år i kommunen. Det kommer att kännas tomt på kansliet utan henne. Tack, Marie-Louise, och lycka till!

Lördagskampanjen imorgon

I morgon ansvarar den moderata gruppen i miljö- och hälsoskyddsnämnden för lördagskampanjen med husbilen kl. 12.00-13.30. Och så blir det dörrknackning både lördag och söndag under Christina Böös överinseende. Nu är det vårkampanj!

 

Trevlig helg!