Olle Reichenbergs fredagsbrev 11 maj

Sverigemöte i Göteborg

Denna veckas Fredagsbrev skrivs från Svenska Mässan i Göteborg, där jag befinner mig på Moderaternas kommunala rikskonferens Sverigemötet. Trots att konferensen lite olyckligt infaller under Kristi Himmelfärdshelgen har cirka 2 300 moderater från hela landet tagit sig hit, varav ett tiotal från Danderyd. Här kommer vi att lyssna på seminarier och tal, träffa utställare och förstås umgås med varandra. Just nu lyssnar jag på det moderata oppositionsrådet i Göteborg, Jonas Ransgård, som hälsar oss välkomna till staden. Därefter ska partisekreterare Gunnar Strömmer tala. Konferensen avslutas imorgon med tal av partiledare Ulf Kristersson. Jag hoppas att det här dygnet ska ge oss en energikick inför höstens val!

Förresten, har du sett Moderaternas nya kampanjfilm? Om inte, kolla på den här: https://youtu.be/r9EgeCNeTFE

 

Besök på Ekeby gård

I onsdags bjöd våra Moderata seniorer in till studiebesök på Ekeby gård. Gården ägs av vårt kommunala bolag Djursholms AB, och arrenderas och drivs av Danderyds ende lantbrukare Christer Bergquist, som också är moderat kommunfullmäktigeledamot. Vi fick hälsa på Christers kossor och den stora tjuren, klämma och känna på hans jordbruksmaskiner och se det fina stallet, som Djursholms AB byggde för ett par år sedan. Därefter satte vi oss till bords och åt en god soppa, och till kaffet fick jag möjlighet att tala om det kommande valet och de kommunala valfrågorna.

Moderata seniorer i Danderyd är mycket aktiva och har hög kvalitet på sina möten och program – vilket inte har något att göra med att jag talade på mötet i onsdags… 🙂 – mycket tack vare det omfattande kontaktnät som deras primus motor Erik Hafström har. Och antalet deltagare är alltid högt. I onsdags var vi säkert ett 30-tal personer som var med. Du som är intresserad av att delta vid Moderata seniorers möten är välkommen att kontakta Erik på hafstrom-edenfeldt@telia.com. Och det bästa är att man inte alls behöver vara senior för att vara med på Moderata seniorers möten! Stort tack till Erik Hafström och Christer Bergquist för ett mycket trevligt möte i onsdags!

 

Nu tar vi hjälp av föreningarna i det drogförebyggande arbetet

Den senaste tiden har det åter igen uppmärksammats att ungdomarna i Danderyd är bland dem som konsumerar mest alkohol och droger, jämfört med ungdomar i andra kommuner. Danderyds kommun arbetar konsekvent för att på olika sätt motverka och förebygga. Våra skolor är naturligtvis viktiga arenor, men även föreningslivet har stor betydelse eftersom så många av våra ungdomar också är aktiva i olika idrotter. Därför har nu kultur- och fritidsnämnden, med vår moderata ordförande Johanna Hornberger i spetsen, tagit initiativ till att när föreningarna ansöker om kommunalt föreningsstöd måste de kunna visa att en policy om alkohol och droger finns i verksamheten. Detta är ett utmärkt initiativ som sänder en viktig signal till såväl föreningslivet som ungdomarna och deras föräldrar.

Läs mer om förslaget här: https://mitti.se/val/forslaget-foreningar-droger/?omrade=danderyd

 

Vad är det för fel på glassbilen?

En märklig lokal debatt har uppstått om huruvida glassbilen ska förbjudas eller inte. Visst har det väl hänt oss alla någon gång, och i någon situation, att vi har blivit störda av “Hemglass-truddelutten”. Men att tycka att den är så störande och hemsk att glassbilarna ska förbjudas, det är väl ändå att ta i. Jag menar, är inte livet för kort för att vi ska reta upp oss på småsaker? Och dessutom är glass gott, framför allt på sommaren! 🙂

Läs mitt inlägg i glassbils-debatten här: https://www.stockholmdirekt.se/nyheter/m-toppen-i-danderyd-forsvarar-glassbilen/reprei!F3cMY@1QDKN8HVpX0J3AjQ/

 

Ingen lördagskampanj imorgon

I morgon blir det ingen lördagskampanj, eftersom det är Kristi Himmelfärdshelg!

 Trevlig helg!