Olle Reichenbergs fredagsbrev 8 juni

Festligt nationaldagsfirande

I onsdags var det som bekant den 6 juni och därmed Sveriges nationaldag. Traditionsenligt firades dagen utanför Djursholms slott med sång och musik och andra uppträdanden. Detta år var det många danderydsbor som deltog i firandet, det måste nog ha varit närmare deltagarrekord. Välkända buktalarduon Zillah och Totte höll ihop programmet tillsammans med duktige Lars Gonzalez Carlson från Danderyds Kulturskola, för dagen utklädd till en medlem av den forna slottsägarfamiljen Banér. Operasångaren Stefan Dahlberg framförde “Land du välsignade”, kultur- och fritidsnämndens ordförande Johanna Hornberger delade ut kulturstipendier till förtjänta ungdomar och kommunfullmäktiges ordförande Boris von Uexküll höll ett trevligt tal, för dagen iförd den vackra “borgmästarkedjan”.

Efter programmet på slottsgården följde en middag för särskilt inbjudna gäster. Huvudpersonerna vid denna var dels de danderydsbor som under året blivit nya svenska medborgare, dels alla duktiga stipendiater. Middagen blev som vanligt mycket trevlig, och vi fick njuta till vacker musik framförd av några av de duktiga stipendiaterna. Danderyds kommuns 6 juni-firande har verkligen funnit sina former, och det är roligt att alltfler danderydsbor vill vara med och fira vid Djursholms slott!

 

Socialdemokraterna motarbetar privata alternativ och vill strypa valfriheten

I en debattartikel i Danderyds Nyheter går socialnämndens ordförande Carina Erlandsson, tillsammans med tidigare ledamoten av socialnämnden Mats Nilsson, till angrepp på socialdemokraterna. Som artikelförfattarna skriver: socialdemokraternas politik går ut på att med alla medel försöka strypa de privata vårdalternativen.

Läs artikeln här: https://www.stockholmdirekt.se/nyheter/debatt-m-de-aldre-straffas-av-oppositionens-agerande/reprfe!g3MWtrDxIdA8HKyK@eCuQw/