Olle Reichenbergs fredagsbrev 7 september

Moderaterna om Hagaskolan

Vi moderater får en hel del frågor om Hagaskolan i Enebyberg och situationen som uppstått för eleverna där. Bakgrunden är att Hagaskolan stängts på grund av brister i inomhusmiljön.

Den kortsiktiga lösningen är att så snart som möjligt få paviljonger på plats vid Brageskolan. Paviljongerna är tänkta att ställas på marken och anslutas till de befintliga paviljongerna. Lösningen på längre sikt är att ersätta såväl de nuvarande paviljongerna som Hagaskolan med permanenta skollokaler vid Brageskolan. Kommunstyrelsen beslutade om ett utredningsuppdrag i måndags. Min bedömning är att ett förslag bör kunna finnas klart om ca ett år. Därefter ska en ny detaljplan arbetas fram, och den kan överklagas. Om processen går som på räls skulle byggstart kunna ske inom två år.

Utöver detta kommer vi även att utreda det eventuella behovet av ytterligare en skola i Enebyberg, samt en eventuell fullstor sporthall i kommundelen. Den nuvarande idrottshallen vid Brageskolan kommer att ersättas med en ny hall, men den kommer inte att byggas fullstor på grund av bland annat besvärliga markförhållanden i området.

 

Snabba argument för Moderaterna

Nu är det bara två dagar kvar till valdagen! Här kommer några snabba argument för att rösta på Moderaterna:

Rösta på Moderaterna i kommunvalet för:

– Ett tryggare Danderyd med fler poliser, väktare och ordningsvakter samt kameraövervakning av otrygga platser. Fortsatt satsning på grannsamverkansbilen.

– En friskare Danderyd med fortsatt satsning på ungdomsidrotten. Vi vill bland annat bygga en fullstor sporthall vid Kevingeskolan och en inomhushall för fotboll.

– Ett grönare Danderyd, där vi bevarar kommunens karaktär av trädgårdsstad och gör Sveaskogs tidigare fastighet i Rinkebyskogen till naturreservat.

– Ett starkare Danderyd med låg skatt kombinerat med Sveriges bästa skolor och hög kvalitet i förskola och äldreomsorg. Vi slår vakt om mångfalden och valfriheten och säger nej till Socialdemokraternas förbud och begränsningar.

Rösta på Moderaterna i landstingsvalet för:

– Rätt vård i rätt tid. Landstinget i Stockholm har bland de kortaste sjukvårdsköerna i Sverige, medan köerna i rödgröna landsting är låååååånga.

– Fortsatt satsning på kollektivtrafiken med exempelvis utbyggd tunnelbana, nolltolerans mot fuskåkning och ökad trygghet med återinförd tunnelbanepolis.

Rösta på Moderaterna i riksdagsvalet för:

– Satsningar på ökad trygghet med fler poliser, skärpta straff och mer resurser till tullen och domstolarna.

– Stram migrationspolitik.

– Rejäl satsning på försvaret.

– Sänkta skatter. Det ska löna sig att jobba.

– Ulf Kristersson som statsminister i en Alliansregering

 

Nu spurtar vi!!

Trevlig helg!