Carl Gustav Pfeiffer – nominerad, plats 26

För mig som Moderat är den individuella friheten helt ovärderlig. Det kan vara friheten att vara den man vill, älska den man vill eller klä sig som man vill.
Idag ser vi att i många delar av vårt samhälle så har dessa värderingar upphört att existera. Delar där unga tjejer inte får lämna sina hem och barn inte leka ute på gatorna.
När vi förhoppnings senast 2022 får förtroende att ta oss an regeringsuppdraget och lösa de stora samhällsproblemen som vi har i Sverige idag, så ska vi göra det med hänsyn till vår liberalkonservativa DNA för att skapa ett samhälle där alla kan leva i frihet och trygghet. För en sak är säker, här i Sverige gäller skyldigheter, rättigheter och möjligheter – lika för alla.

Min kandidatur

Sverige står efter snart åtta år med en socialdemokratisk regering inför en rad stora problem och utmaningar. Ökad otrygghet, öppna skottlossningar på våra gator och torg, en stagnerande ekonomisk utveckling och en sjukvård i kris. Både på riks-, men också på region- och kommunnivå har uppgifterna för ledande politiker aldrig varit större. Därför har jag valt att kandidera i valen till riksdagen, regionen och i min hemkommun Danderyd. Jag vill göra mitt bästa för att se till att våra barn och ungdomar kan fortsätta leva i trygghet, där man ska känna sig mer orolig för det kommande provet i matematiken än att riskera att bli rånad på vägen hem från undervisningen. Jag vill arbeta för att fortsätta bygga ett land där miljöpolitik och ambitionen att skapa en bättre värld för nästkommande generation inte består av söndertjatade floskler och klimatnationalism, utan bygger på internationella lösningar och samarbeten. Självklart ska Sverige även vara ledande i forskning, framtagandet av nya teknologier och entreprenöriell anda. Ett land där det lönar sig att arbeta och jobba hårt, att göra rätt för sig och ge tillbaka till ett samhälle som gett en själv så mycket. Detta vill jag som moderat kandidat uppnå med början efter valet 2022.

Vem är jag?

Jag blev medlem i Moderaterna 2009 har därmed redan nu kunnat samla upp till 12 års erfarenhet av vad det betyder att vara aktiv medlem i ett av Sveriges största partier. Under mina år har jag varit aktiv under fem valrörelser, två Europaval och tre riksdagsval. För mig har mitt engagemang i politiken aldrig handlat om personlig prestige eller ens en framtida karriärmöjlighet. Jag valde att engagera mig för att jag gillar att kunna förändra saker och ting till det bättre. Att påverka och förbättra i den liberalkonservativa andan som jag är uppvuxen med. Att se människor växa och varje dag bli lite mer av en bättre person än vad man var dagen innan.

Mest tid under dessa tolv år har jag spenderat inom det Moderata ungdomsförbundet (MUF) där jag varit i princip allt man kan vara. Från ledamot i den lokala föreningen till ledamot i distriktsstyrelsen i Stockholm och sedan andre vice riksordförande för Moderata Studenter. Om det finns en specifik lärdom som jag tar med mig, så är det att laget alltid kommer före jaget.

Politiken är ingen “one-man-show”, utan det är många kloka och kunniga individer som skapar en gemenskap och därmed framgång. Ja vill vara en del av det moderata laget i valet 2022 och ta mitt engagemang till en ny nivå. Tillsammans med mina moderata kollegor och vänner vill jag vara med att göra Sverige till ett ännu bättre land att bo i!

Snabbfakta

Ålder: 26 år.

Yrke: Civilekonom.

På fritiden: Idrottar, fotbollsspelare, student, och stolt Danderydsbo.

Följ Carl Gustav på Sociala Medier

Facebook: Klicka här

Twitter: Klicka här

Mail: Klicka här